EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Voorlichtingsbijeenkomsten over veiligheid


Regelmatig organiseert U Centraal samen met andere organisaties voorlichtingsbijeenkomsten in de wijk over gezondheid en veiligheid. Denk aan voorlichting over babbeltrucs en het levenstestament, over gezonde leefstijl of over hoe de zorg in Nederland is geregeld.

Er is voorlichting rondom verschillende thema's: 

1. Veiligheid in en rondom het huis
Is uw huis zo ingericht dat de kans op vallen klein is, kent u uw buren, houdt u voor elkaar een oogje in het zeil? Tijdens deze bijeenkomst gaat een veiligheidsadviseur met u in gesprek over risico’s in en om het huis en hoe u die kunt verkleinen.

2. Veiligheid buitenshuis
Hoe kwetsbaar bent u als u in een scootmobiel zit of met een rollator loopt; hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc of van een inbraak? Een ervaren wijkagent vertelt u er alles over.

3. Veiligheid en financiën
Hoe kunt u veilig betalen en geld opnemen, wat gebeurt er met uw geld als u het niet meer zelf kunt beheren, aan wie geeft u uw pas af om voor u te gaan pinnen? Tijdens deze bijeenkomst geeft Marianne van der Krans van Veilig Thuis uitleg over financiële zaken zoals het levenstestament.

4. Veiligheid en opkomen voor jezelf
Heel belangrijk voor uw eigen veiligheid is dat u zelf de regie houdt. Soms kan het gebeuren dat mensen over uw grenzen heengaan en u niet serieus nemen. In deze bijeenkomst gaan we met een theatergroep aan de slag voor het vergroten van weerbaarheid.

5. Veiligheid en gezondheid


Meer informatie
Wilt u als organisatie graag zo'n serie bijeenkomsten op uw locatie houden, neem dan contact op met IJda Colet voor meer informatie: 06- 10 78 77 38 of  y.colet@u-centraal.nl