EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Vergroot je Veerkracht!

Op zoek gaan naar waar je wél invloed op hebt


>> Actuele situatie corona <<
Update oktober: Vanwege de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, bieden we deze cursus in het najaar niet aan. Op dit moment vinden we het voor alle betrokkenen niet verantwoord om mensen op locatie bijeen te brengen. Steunpunt Mantelzorg Utrecht en Buurtteams Utrecht hopen in het nieuwe jaar de cursus alsnog te kunnen opstarten in diverse Utrechtse wijken. 

 

Vergroot je Veerkracht!

Je bent mantelzorger. Het zorgen voor een ander heeft nu een grote plaats in in je leven. Goed zorgen voor jezelf is juist nu heel belangrijk. Zo voorkom je dat je overbelast raakt. Maar ja...: Hoe kun je goed voor jezelf zorgen en zonder schuldgevoel tijd voor jezelf maken? Hoe kun je grenzen stellen? Hoe kun je je ontspannen? Oftewel: waar heb je wél invloed op en hoe kun je je invloed optimaal gebruiken? 

Samen met andere mantelzorgers ga  je in de training hiermee aan de slag. Je zult veel herkennen én krijgt veel praktische tips en informatie die je meteen kunt toepassen. Mantelzorgers die deelnemen aan deze training ervaren vaak ook bemoediging, troost en steun.

Inhoud van de cursus

De invloed van je gedachten op je gedrag

Welke gedachten  weerhouden je ervan om beter voor jezelf te zorgen? Welke gedachten helpen jou bij je doen en laten? Wat houdt je op de been en wat kost je het meeste energie?

Omgaan met je omgeving – hulp en steun vragen

Hoe kun je beter communiceren? Hoe zorg je ervoor dat je ‘nee’ zegt als je ook ‘nee’ voelt? Je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s, (medische) hulp: hoe ga je hiermee om zodat het je energie oplevert in plaats van dat het energie kost? Wie vraag je om hulp en hoe zeg je ‘nee’ tegen goedbedoelde maar ongewenste  hulp?

Waarden en normen, versterking eigen kwaliteiten en zelfvertrouwen

Wat zijn jouw waarden en normen? Hoe kun je ze positief gebruiken in je dagelijkse situatie ? Of belemmeren deze je juist en hoe verander je dit dan? Hoe zet je je eigen kwaliteiten nog meer in voor je dagelijks leven?

Terugkombijeenkomst

Twee maanden na de laatste bijeenkomst is er een terugkombijeenkomst. We bespreken hoe het gaat met jou, met je plannen en wat er veranderd is in de afgelopen maanden. Eventueel weggezakte plannen worden nieuw leven ingeblazen. Je  krijgt manieren aangereikt om goede gewoonten te versterken.

In alle bijeenkomsten werken we zowel met de hele groep als in tweetallen. Ook doen we ontspanningsoefeningen.

Klik op onderstaande link(s) om in te schrijven

Klik op onderstaande link(s) om in te schrijven