EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Online cursus: Omgaan met stress in het dagelijks leven


Stress hoort bij het leven zou je kunnen zeggen. We zijn allemaal wel eens gestrest. Maar hoe we ermee omgaan maakt echt het verschil. 
Het ervaren van stress kan uw functioneren belemmeren, door stressgevoelens kan er sprake zijn van concentratieverlies, angstgevoelens en een benauwd gevoel.

Voor wie?
Voelt u zich regelmatig gestrest en weet u niet hoe u dit kunt reduceren, dan is deze training passend voor u. 

Tijdens deze training wordt er uitleg gegeven over het ontstaan van stress en hoe u dit kunt beïnvloeden. Ook krijgt u inzicht in uw eigen patronen en leert u hoe u evenwichtig kunt blijven in stressvolle situaties. 

Wat doen we in deze training?
De training wordt door twee personen gegeven,  een professional in het begeleiden van mensen door gerichte oefeningen te doen en een trainster van U-Centraal. 
In deze training van 4 online bijeenkomsten komen drie hoofdthema’s aan bod. De eerste bijeenkomst is bedoeld voor een online kennismaking en te horen wat voor u het meest lastig is, als u naar onderstaande thema’s kijkt. In 4 bijeenkomsten komen de volgende drie thema’s aan bod:

  1. U ontdekt wat stress is, wat het met u doet en wat uw persoonlijke reactie erop is.
  2. U leert stress bij uzelf herkennen, benoemen en uitleggen. U gaat ervaren hoe u naar binnen kunt keren en op uw ademhaling te focussen.
  3. U geeft uw stress handen en voeten. U kan nu in moeilijke situaties bij uzelf stil staan en verschillende manieren toepassen hoe u met stress kan omgaan.

Tijdens de training vertelt u alleen wat u wílt vertellen aan ons. Het is belangrijk dat u situaties deelt die aanleiding gaven om naar de training te komen. U hoeft ons geen details te geven die u niet wilt vertellen. Overigens is de huisregel dat alles wat wordt gezegd in U Centraal trainingen niet met anderen wordt gedeeld.
Na elke online bijeenkomst ontvangt u van ons per e-mail een huiswerkopdracht. Deze bespreken we op de eerstvolgende bijeenkomst.
 
Hoe kan ik deelnemen en wanneer? 
Als u graag wilt deelnemen aan deze online training, klik dan op de link onderaan deze site. U komt dan op een wachtlijst te staan. Bij minimaal 8 aanmeldingen, ontvangt u een bericht met data van de 4  online bijeenkomsten van 80 minuten, inclusief pauze.
 
De bijeenkomsten vinden plaats vanuit onze eigen huiskamer. Het enige wat u hoeft te doen is op het afgesproken moment uw e-mail openen. U klikt dan op de uitnodiging van Microsoft Teams en komt in de training. Na uw aanmelding ontvang je van ons verdere uitleg hierover.
 
Kosten?
Deelname aan de training is gratis. Aanmelden kan met onderstaande link.
Vragen? Op kantoordagen tussen 10.00 en 12.00 kunt u bellen naar Sanne Terpstra op: 06 20 97 69 64

Klik op onderstaande link(s) om in te schrijven