EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Mindfulness voor mantelzorgers

Wanneer je zorgt voor iemand kun je je belast gaan voelen, hoe graag je het ook doet voor die ander die je dierbaar is. Op een gegeven moment wordt het je wel eens te veel. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld moeheid, somberheid, onrust, piekeren of slapeloosheid. Er kunnen zorgen zijn of je het zelf wel allemaal vol kunt houden. Langdurige stress kan soms allerlei lichamelijke klachten geven, zoals hoge bloeddruk, maag- en darmklachten of slaapproblemen. Mantelzorgers weten als geen ander dat er aan de situatie niet altijd wat te veranderen is. Maar waar heb je wel invloed op? Wat kun je als mantelzorger doen om gezond te blijven? Daar gaat deze Mindfulness-training over.

Mindfulness-training
In de Mindfulness-training oefen je je aandacht, net zoals je spieren traint. Door steeds weer terug te keren naar het huidige moment zoals het is, met vriendelijke, milde aandacht. Je leert hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met die belastende situatie en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. Je leert hoe je ook in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen. Daardoor krijg je weer het gevoel dat je weer regie hebt over je leven. Ook al is er verdriet, zorg of pijn. De meeste deelnemers merken al tijdens de training dat ze zich beter gaan voelen, meer rust en meer energie krijgen, beter slapen.

De training bevat een kennismakingsgesprek en 9 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast is het van belang om thuis te oefenen.

Aantal bijeenkomsten: 4
Locatie: Hart van Noord, Trumanlaan 60, Utrecht
Kosten:
30,00 voor de gehele cursus. U-pashouders betalen €15,00
Wanneer:  31 oktober, 7, 14, 21 november van 14:30-17:00 uur
Informatie: Steunpunt Mantelzorg Utrecht, 030-236 1740 of mantelzorg@u-centraal.nl

Inhoudelijke informatie: Indigo, Ada Krale, 06-2003 1462

Klik op onderstaande link(s) om in te schrijven