EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Omgaan met dementie

Omgaan met dementie, cursus voor naasten van iemand met dementie

Zorg je voor iemand met dementie, dan kom je allerlei vragen tegen: wat is dementie nu precies? Doe ik het wel goed? Hoe doen anderen het? Wat staat me te wachten? Waar kan ik meer ondersteuning vinden? Ik word soms zo boos of verdrietig, hebben anderen dat nou ook?

Tijdens 5 bijeenkomsten wisselt u ervaringen uit, hoort u meer over het ziekteverloop en hoe u ermee om kunt gaan. Het zijn bijeenkomsten met een lach en traan in een heel ontspannen sfeer. Deelnemers zijn vrouwen en mannen, van alle leeftijden, zijn partner, kind, broer/zus, vriend van iemand met dementie. Het maakt niet uit of uw naaste thuis woont of is opgenomen.

Sommige groepen blijven na afloop met een zekere regelmaat bij elkaar komen. De gespreksgroep vindt plaats in voor- en najaar. Er kunnen maximaal 8 mensen aan meedoen.

Heeft u interesse, wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met mij op!

  • 5 bijeenkomsten
  • Locatie: Pieterskerkhof 16, Utrecht
  • Deelname is gratis
  • Wanneer: donderdagmiddag, 13.15 – 15.30 uur, 23 en 30 april, 7, 14 en 28 mei 2020
  • Informatie en aanmelden: Andrea Lehr, 06-1158 1640, hulpbijdementie@u-centraal.nl

Reacties van deelnemers:

'Door ervaringen van anderen ga ik anders naar mijn eigen situatie kijken. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik meer aan mezelf moet denken.'

'Ik heb na één van de bijeenkomsten een papier boven mijn computer opgehangen met devolgende tekst: '"ik aanvaard en accepteer, dat scheelt energie." Ik voel mij hierdoor lichter en heb handvatten.'

'Ik kon hier echt de loden mantel van mantelzorger even afleggen.'

Klik op onderstaande link(s) om in te schrijven