EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Week van het geld 2020 afgelast na extra maatregelen COVID-19

De week van het geld 2020, die stond gepland van 23 tot en met 27 maart, wordt afgelast. Het besluit is genomen door het platform Wijzer in geldzaken, initiatiefnemer van de Week van het geld. Met het besluit voor het afgelasten van de gehele Week van het geld vervallen ook alle geplande evenementen die hieraan gekoppeld zijn. De week van het geld zal op een later moment dit jaar alsnog volgen.

Wat betekent dit voor de gastlessen?

Als u op dit moment een gastles bij ons heeft ingepland zal deze in ieder geval t/m 6 april komen te vervallen. Wij nemen contact met u op om de gastles in te plannen op een later moment in het schooljaar. Mocht u nog geen gastles bij ons hebben ingepland, maar hier wel interesse in hebben, dan kunt u contact met ons opnemen om de gastles op een later moment dit schooljaar in te plannen.


Week van het geld

In de week van 23 tot en met 27 maart viert de 'Week van het geld' haar 10e verjaardag. Het thema van dit jaar is: 'Goed omgaan met geld is goud waard!'

Wat is de week van het geld?

Als kinderen al jong leren omgaan met geld, hebben ze als volwassenen minder kans op geldproblemen. Om scholen en ouders te helpen bij de financiële educatie van kinderen, organiseert Wijzer in geldzaken ieder jaar de landelijke 'Week van het geld'. In deze week geven medewerkers van banken en verzekeraars gastlessen en workshops en/of kunnen scholen met gratis lespakketten aan de slag.

Aanmelden

Bent u docent en wilt u ook graag met uw leerlingen of studenten aan de slag met het thema 18 jaar worden en geldzaken? Tijdens en ook ná de week van het geld geven wij graag een gastles '18 jaar? Word geldwijzer!'. Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen met 06 - 2333 5893 of mail naar levensgebeurtenissen@u-centraal.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de gastles in te plannen.

Wij hebben de gastles inmiddels gegeven aan studenten van ROC Midden Nederland en MBO Utrecht en aan leerlingen van het CGU, Kranenburg Praktijkonderwijs en Unic


Bijeenkomst 'Financiën 18 jaar? Word geldwijzer!'

18 geworden? Gefeliciteerd, je bent nu volwassen! Nu ben je ook verantwoordelijk voor je eigen geldzaken. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je verzekerd bent, je telefoon kan betalen en nog geld overhoudt voor een kopje koffie in een café?

Kom naar deze eenmalige bijeenkomst 'Financiën 18 jaar? Word Geldwijzer!' Helemaal gratis en gewoon in Utrecht.
Je krijgt praktische tips van U Centraal over je rechten en plichten rond geldzaken. Ook vertelt een jongere over haar ervaringen rondom geld en schulden.

De komende periode kun je de bijeenkomst 'Financiën 18 jaar? Word geldwijzer!' bijwonen op de volgende tijden:

  • Dinsdagavond 16 juni, van 19:00 - 21:30 uur


Aanmelden voor bijeenkomst 'Financiën 18 jaar? Word geldwijzer!'

Deelname is gratis. Door te klikken op een van onderstaande datums kom je op het aanmeldformulier voor de bijeenkomst. Je kunt je ook aanmelden via WhatsApp op 06 2333 5893 of per mail via Levensgebeurtenissen@U-Centraal.nl. Een week van te voren krijg je een definitieve bevestiging. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel dan met 06 – 2333 5893 of mail naar Levensgebeurtenissen@U-Centraal.nl
Een paar weken na de bijeenkomst belt iemand van U Centraal je op om te horen hoe het met je gaat en of er nog vragen zijn.

Klik op onderstaande link(s) om in te schrijven